Marcus Englesson föddes i Stockholm 1981.
Började jobba med teater efter hans utbildning på Estetiskt Linje på Tibble Gymnasium.
Utbildat sig på Konstskolorna Basis och Gerlesborgsskolan.

Jobbat som scentekniker/rekvisitör och scenograf på teatrar som Maxim Teatern, Göta Lejon, Oscarsteatern i Stockholm, Fredriciateatern Danmark och Den nye Teater Oslo.
Marcus inledde som scenografiassistent till Mats Jacobsson med uppsättningen av ”Rent” på Göta Lejon. Fortsatte med Musikalen ”Avenue Q” på Maximteatern för att senare bli Biträdande Scenograf på ”The Sound of Music” på Göta Lejon samt Sverigeturné. Föreställningen belönades med en Guldmask för ”Bästa Scenografi”.
Marcus första scenografi var ”The Producers- Det våras för Hitler” 2008 på Chinateatern tillsammans med Erik Fredriksson. Även denna belönades med en Guldmask för ”Bästa Scenografi”.

Marcus och Erik designade senare en lekplats i samarbete med HAGS utformad som Villa Villekulla till Världsutställningen i Shanghai.

Vidare har Marcus haft utställningar som konstnär på galleri Eklund samt Eklund/Wallmark i Stockholm och gjort scenografier till föreställningar som t ex Chess, Spelman på Taket, Rasmus på luffen, Pernilla Wahlgren har Hybris, Hedwig and the angry Inch, Revanschen-50 år senare Körberg & Skifs samt Stad i Juleljus med Tommy Körberg.

2017 jobbades ”Halloween – Gröna Lund” fram där Marcus hade ytterst ansvar för design och byggnation av den nya skräckdelen ”ZombieZone”. Detta arbete har pågått under även under Halloween på Gröna Lund 2018 samt 2019.

För mer information, uppdrag och liknande, kontakta Marcus på  kontakt@marcusenglesson.com